Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «ΤΡΕΧΟΥΝ» ΕΡΓΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης τόνισε ότι μέσα σε δύο χρόνια καλύφθηκαν κενά δεκαετιών στη Θεσσαλονίκη

Στη συνολική αναβάθμιση των υποδομών της πόλης της Θεσσαλονίκης, με μια σειρά έργων – μικρών και μεγάλων – προϋπολογισμού άνω του 1 δισ., αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο Ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Καραγιάννης, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε δύο χρόνια καλύφθηκαν κενά δεκαετιών. «Στη Θεσσαλονίκη χρωστάμε!», είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί ειδικά η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει ζητήματα ουσίας και όχι επικοινωνίας. Και όταν υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα που κρατάνε μια πόλη πίσω, δεν χωράνε ούτε πολιτικοί εγωισμοί και αντιπαραθέσεις, ούτε λόγια του αέρα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουν» έργα άνω των 1,2 δισ. ευρώ χωρίς να συνυπολογιστούν σε αυτά το Μετρό και η αναβάθμιση των λεωφορείων.

Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών με το «ολιστικό σχέδιο που εκπονούμε αυτήν τη στιγμή – κατασκευή νέων οδικών έργων και ανακατασκευή των υπαρχόντων - στοχεύουμε στην καλύτερη οδική ασφάλεια και στη μείωση των ατυχημάτων, στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, συνολικά της Θεσσαλονίκης, στη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και στη μεγάλη δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους μεταφορών».