Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ - ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την ανάγκη για δραστικά και δρακόντεια μέτρα καθώς η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη στην κοινότητα επισήμανε ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Ο συντονιστής - διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για την ανάγκη λήψης νέων δραστικότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και αναφέρθηκε στα νέα μέτρα αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Υπάρχει μία διαφορετική ανάγνωση στην εντατική από αυτό που βλέπουν οι επιδημιολόγοι. Είναι ανακούφιση που είδαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι συνδρομή στον έλεγχο της πανδημίας. Τα νούμερα είναι υψηλά, περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων», τόνισε αρχικά ο κ. Καπραβέλος στο Live News.

Ο συντονιστής - διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έκανε αναφορά και στις πρώτες αντιδράσεις από το προσωπικό και τους συγγενείς των ασθενών. «Επιπλέον μέτρα χρειάζονται, καθώς τα κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Θα σας αναφέρω την μαρτυρία μίας κόρης ασθενούς. Η κοπέλα μου έλεγε "εγώ γιατρέ θα έδινα όλη μου την περιουσία να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να πείσω τη μητέρα μου να κάνει το εμβόλιο"», δήλωσε.

Εκτός από την υποχρεωτικότητα χρειάζοντα επιπλέον μέτρα;

Ο κ. Καπραβέλος πρότεινε και επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι χρειάζονται «δραστικά και δρακόντεια μέτρα. Μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Να εξεταστεί η λειτουργία των γηπέδων, χωρίς θεατές. Να αποφευχθεί συνωστισμός, τα σχολεία να κλείσουν για μικρό διάστημα. Είναι μεγάλη διασπορά η του ιού στην κοινότητα. Επιπλέον θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για παράδειγμα στο δημόσιο».

Τέλος ο κ. Καπραβέλος έκανε αναφορά στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία είναι πιο μεταδοτική από την Δέλτα και στην προετοιμασία για το 5ο κύμα. «Η νέα μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία», κατέληξε.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ