Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΧ-ΣΟΥ: «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑΜΕΝΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ»

Επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία του περιαστικού δάσους.

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου, το οποίο κινδυνεύει να πληγεί από πυρκαγιά εξαιτίας της μη απομάκρυνσης μεγάλου όγκου ξεραμένων κορμών και κλαδιών, αλλά και από την επανεμφάνιση του φαινομένου της ξήρανσης των δένδρων από το φλοιοφάγο έντομο, ζητά με επείγουσα επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στους προέδρους των κομμάτων, των βουλευτών της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, στην ηγεσία της Π.Κ.Μ. και στους δημάρχους της Περιφέρειας Κ.Μ..

«Παρά τις προσπάθειες απομάκρυνσης όλων των δέντρων που προσβλήθηκαν από το φλοιοφάγο έντομο, παραμένουν δυστυχώς εκατοντάδες άρρωστα δέντρα και άλλοι τόσοι ξεραμένοι κορμοί που δεν έχουν απομακρυνθεί από το δάσος. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν αυτά τα δένδρα χτυπήθηκαν από το έντομο στο παρελθόν και μέχρι σήμερα δεν κόπηκαν για να απομακρυνθούν, ή είναι δένδρα που επλήγησαν φέτος. Στην απευκταία περίπτωση ενός νέου κύματος επιδημίας του φλοιοφάγου εντόμου, είναι απαραίτητη η άμεση κινητοποίηση για την αποτροπή της επέκτασής του», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.