Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ:Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ-ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Ο διευθυντής ΜΕΘ εκτιμά πως για να μπει ένα τέλος με την πανδημία απαιτείται καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους και στα παιδιά.

Ως κυριότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας χαρακτήρισε το εμβόλιο ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν θέλουμε να ξεμπερδεύουμε με τον ιό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το «όπλο» και υπογράμμισε πως ο μη εμβολιασμένος διευκολύνει την διασπορά – ανάπτυξη των μεταλλάξεων και υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα. «Το εμβόλιο δεν σε προφυλάσσει μόνο αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως ίσως χρειαστεί να έχουμε και μια δόση αναμνηστική τον Σεπτέμβριο αλλά ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος.

«Οι πάνω από 60 ετών θα είναι πιο ευάλωτοι σε ένα πιθανό τέταρτο κύμα και μάλιστα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος. «Το 4ο κύμα θα μας απασχολήσει με αυτή την κατηγορία ασθενών. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά.  

Ο ίδιος εκτιμά πως για να μπει ένα τέλος με την πανδημία απαιτείται ένας καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ανθρώπους ακόμα και στα παιδιά.

Παράλληλα, σημείωσε πως από την στιγμή που το νοσοκομείο μετατρέπεται για μία νόσο αποδιοργανώνεται με αποτέλεσμα την ακύρωση χειρουργείων και άλλων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ