Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΠΟΥ... ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ (ΦΩΤΟ)

Ο αθλητής έπεσε σε τρύπα που δεν αποκαταστάθηκε έπειτα από εργασίες δικτύου κοινής ωφέλειας και τραυματίστηκε, ενώ καταστράφηκε το ποδήλατό του

Θύμα των κακοτεχνιών που έχουν αφήσει πίσω τους οι εργασίες σε διάφορους δρόμους της πόλης έπεσε ποδηλάτης που κινούνταν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά.

Ο Θ.Ε. κινούνταν στη δεξιά λωρίδα του δρόμου με κατεύθυνση προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν περίπου στο ύψος του στρατοπέδου Νταλίπη το ποδήλατό του σφήνωσε σε ένα λεπτό όρυγμα που άφησαν πίσω τους οι εργασίες προφανώς κάποιου έργου δικτύου κοινής ωφέλειας. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στη Voria.gr, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Μάλιστα, από την πτώση έχασε τις αισθήσεις τους και οι άνθρωποι που ήταν μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

«Λιποθύμησα από τον πόνο και για καλή μου τύχη εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο ή λεωφορείο να με σκοτώσει. Ευτυχώς υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι με συνέφεραν, κάλεσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκα στο Παπανικολάου. Εκεί, βέβαια, ήταν ο δεύτερος Γολγοθάς, γιατί πήγα στις 4 το μεσημέρι κι έφυγα με δική μου ευθύνη στις 11 το βράδυ, γιατί οι εξετάσεις καθυστερούσαν πολύ. Σκέφτηκαν να κινηθώ νομικά εναντίον του δήμου που επιτρέπει αυτήν την κατάσταση, γιατί οι κακοτεχνίες ευθύνονται γι’ αυτό που συνέβη, αλλά μου είπαν ότι τα δικαστικά έξοδα θα είναι μεγαλύτερα από την αποζημίωση. Πάντως, εμένα δεν με ενδιαφέρει η αποζημίωση. Αυτό που με νοιάζει είναι να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση και να μην υπάρξει άλλο ατύχημα. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί είμαι αθλητής και το σώμα μου ανταποκρίθηκε καλύτερα, ενώ φορούσα και κράνος. Όμως καταστράφηκε το ποδήλατό μου και τα ρούχα μου», τόνισε ο Θ.Ε. που συμμετέχει και σε αγώνες και κάνει συχνά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Περαία.

Να σημειωθεί ότι στο μεγαλύτερο μήκος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη δεξιά λωρίδα υπάρχει ένα αυλάκι σε χαμηλότερο επίπεδο από την υπόλοιπη άσφαλτο. Πρόκειται για απομεινάρι διάφορων εργασιών που πραγματοποίησαν εργολάβοι, οι οποίοι έκλεισαν τις τρύπες που άνοιξαν με «μπαλώματα», αντί να αποκαταστήσουν σωστά το οδόστρωμα, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι επικίνδυνο για τους ποδηλάτες και όλους τους οδηγούς δικύκλων, αλλά ακόμα και για τους πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο, καθώς μπορεί να χάσουν την ισορροπία τους.

Μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, τόνισε πως οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας μπαίνουν και σκάβουν άκριτα και οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τις εργασίες δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. «Είμαστε έρμαιο το κάθε εργολάβου, αλλά και της νομοθεσίας που έδωσε τη δυνατότητα να μπορούν οι οργανισμοί να σκάβουν χωρίς να χρειάζονται έγκριση. Μάλιστα, πολλές φορές μας στέλνουν ειδοποίηση αφού έχουν σκάψει. Έχουμε κάνει επαφή και με τον ΔΕΔΔΗΕ και με την ΕΥΑΘ και με τη ΔΕΠΑ και πλέον έχουμε συγκεκριμένο άτομο από τον δήμο που μιλάει με συγκεκριμένο άτομο από τον κάθε οργανισμό, ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία και ό,τι γίνεται να το επιδιορθώνουν. Το κακό είναι ότι αυτές οι εταιρείες δεν έχουν δικά τους συνεργεία. Και οι ίδιες μας λένε αν διαπιστώσουμε κάτι να τους το πούμε για να το μεταφέρουν στον εργολάβο. Όμως κι εμείς ως δήμος που έχει τρεις μηχανικούς έξω να κυνηγάμε όλους τους εργολάβους που σκάβουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε επίβλεψη των εταιρειών τους. Κι αυτό, λοιπόν, δεν είναι λύση», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές γίνονται εργασίες αμέσως μόλις ασφαλτοστρωθεί κάποιος δρόμος.