Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΟΠΟΥ ΝΑ΄ΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι στο διάστημα που πέρασε τα καταφέραμε τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και στο μέτωπο της πανδημίας.

«Είναι περισσότερο από βέβαιο πως οι χαμένοι του χθες θα είναι οι κερδισμένοι του αύριο. Και είναι ακόμη πιο σίγουρο πως η ανάπτυξη -που όπου να ΄ναι ξεκινά- θα είναι δυναμική και θα δυναμώνει προοδευτικά», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στην ομιλία του στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Οι επιδράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», που οργάνωσε διαδικτυακά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Και πρόσθεσε: «Επιταχυντές στην πορεία αυτή είναι οι πολιτικές της Κυβέρνησής μας. Είναι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, που απεικονίζεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο και επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη έκδοση τριακονταετούς ομολόγου. Είναι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν κι αυτές που προωθούνται στρώνοντας το έδαφος για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Είναι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και οι διευκολύνσεις που παρέχονται στην αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος. Είναι η αύξηση κατά περίπου 20 δις των καταθέσεων που αύριο ένα μέρος θα μπει στην κατανάλωση και την πραγματική οικονομία. Είναι οι δρόμοι που άνοιξε και τα σχέδια που χάραξε η Κυβέρνηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη οικονομία. Είναι οι πόροι -περίπου 70 δις ευρώ -που μπορεί να αντλήσει από τα κοινοτικά ταμεία στα επόμενα 6-7 χρόνια η Πατρίδα μας. Περίπου 30 από το Ταμείο Ανάκαμψης και 40 από το ΕΣΠΑ είναι ιλιγγιώδη ποσά τα οποία άμεσα μπορούν να κινητοποιήσουν υπερδιπλάσιους πόρους, να δημιουργήσουν αναγκαίες υποδομές να ενισχύσουν δραστικά την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, και μεσοπρόθεσμα να ανορθώσουν τη χώρα. Αυτό σχεδιάζουμε και γι΄αυτό εργαζόμαστε, τόνισε ο κ. Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας ότι «στο στόχο αυτό αρωγός μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η οικογένεια στην οποία εμείς βάλαμε πριν από 40 χρόνια την Πατρίδα μας. Και για την επιλογή αυτή -την ώρα που άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους- είμαστε περήφανοι. Είμαστε η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών εκλογών. Η Παράταξη που -και σήμερα- χτίζει τους δρόμους του μέλλοντος».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι στο διάστημα που πέρασε τα καταφέραμε τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και στο μέτωπο της πανδημίας. Και πρόσθεσε: «για όλα αυτά, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Απέδειξαν αλτρουισμό και πατριωτισμό. Έσωσαν συμπολίτες μας και μας χάρισαν μια άυλη εθνική κληρονομιά που μπορούμε και οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε. Και σε αυτό έχουμε χρέος να συμμετέχουμε όλοι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ