Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συνάντηση με την πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης

Επίσκεψη στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη πραγματοποίησε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης δείχνει οτι ακόμη και σήμερα μπορεί να μας εμπνέει και να καθοδηγεί τα βήματα μας με ζωντάνια στην πίστη, στην υπερηφάνεια, στην εθνική μας αυτοπεποίθηση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε τη «σημαντική συμβολή» της κ. Αγγελοπούλου «σε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων" της Αθήνας, σημείωσε τη συνεργασία με την Επιτροπή "Ελλάδα 2021" για την επιτυχία του φετινού εορτασμού και πρόσθεσε: «Πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και απευθύναμε πρόσκληση στην κ. Αγγελοπούλου να παρευρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση με την επίσημη ιδιότητα της».

«Είμαστε σίγουροι, ότι αυτή η χρονιά θα ολοκληρωθεί με το δέοντα σεβασμό σε αυτούς που έφυγαν και με το δέοντα σεβασμό και την προσοχή σε αυτούς που έρχονται, στις γενιές που έρχονται».

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου εξήρε το έργο που γίνεται στο ΥΜΑΘ και τις προσπάθειες του υφυπουργού και τόνισε ότι χαίρεται επειδή η προσπάθεια συνεργασίας του δημοσίου με δυναμικές ιδιωτικές επενδύσεις, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, φαίνεται ότι αποδίδει προς όφελος των πολιτών, έστω και μέσα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας.

Σημείωσε, ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, εκτός από την ιστορική συμβολή της στην ελληνική επανάσταση έχει ρόλο να παίξει σήμερα και στο μέλλον ως «ηγέτιδα δύναμη» της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

«Αυτή τη συμβολική χρόνια δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο για το παρελθόν, αλλά σαν κινητήριο δύναμη για το μέλλον, για ανάπτυξη για δουλειές για τις ανάγκες του κόσμου» είπε η κ. Αγγελοπούλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ