Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΕΞΙΣΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχει ακόμη μία πανδημία, αυτή των «ανεμβολίαστων».

«Και στην υγειονομική κρίση αλλά και στη δίδυμη αδελφή της, την οικονομική, η Ελλάδα έδωσε και δίνει εξετάσεις και παίρνει άριστα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «εκτός από αυτή καθεαυτή την πανδημία έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια άλλη πανδημία, εξίσου επικίνδυνη, που είναι η πανδημία των συνειδητά αρνητών του εμβολίου. Αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε συνεχώς».

Πρόσθεσε, δε, ότι «υπάρχει ταυτόχρονα, ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας που έχουν επιφύλαξη, έχουν φόβο. Εκεί θα πρέπει να επικοινωνούμε και να συζητούμε με τους πολίτες. Πάντως, η επιστημονική κοινότητα έχει τον πρώτο λόγο και ειδικά για τα παιδιά πρέπει οι οικογένειες να ρωτούν τους παιδιάτρους τους».

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο είχε συνεχή επικοινωνία, όπως ανέφερε, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δείχνει και με αυτές τις ενέργειες πως βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Προσπαθεί να έχει καθαρή ενημέρωση εκ του σύνεγγυς και να προλάβει κάθε επέκταση του ιού. Η δουλειά που πρέπει να γίνει, γίνεται από όλους τους φορείς. Και σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα την εντατικοποιούμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ