Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

Κ. ΑΔΑΜΟΥ: ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Νέα κομματική στέγη, μετά τη διαγραφή της από το ΜέΡΑ25 αναζητά η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου,

Νέα κομματική στέγη, μετά τη διαγραφή της από το ΜέΡΑ25 αναζητά, όπως πληροφορούμαι η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου. Η εν λόγω, εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2019 με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου διεγράφη καθώς, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 επέδειξε αντικομματική συμπεριφορά.

Παρουσιάζοντας τους λόγους της διαγραφής της το ΜέΡΑ25 ανέφερε ότι η βουλευτής αρνείτο να συνεισφέρει στο κόμμα μέρος του μισθού της, όπως έκαναν οι υπόλοιποι οκτώ βουλευτές. Επιπλέον της καταλόγιζαν ότι συγκρουόταν συστηματικά με την τοπική οργάνωση της Β’ Θεσσαλονίκης με την οποία ποτέ δεν μπόρεσε να συνεργαστεί. Επίσης ότι αρνιόταν να συνεργαστεί με τον διευθυντή και την γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απαιτούσε από τις υπηρεσίες της Βουλής ιδιαίτερη μεταχείριση.

Δύο ημέρες πριν από τη διαγραφή της, γνωρίζοντας ότι αυτή θα ήταν η απόφαση του ΜέΡΑ25, η Αδάμου έσπευσε να ανεξαρτητοποιηθεί, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες που της καταλόγισε το κόμμα του Βαρουφάκη. Όπως πληροφορούμαι, λίγο καιρό μετά η βουλευτής ξεκίνησε να αναζητά νέα κομματική στέγη. Η πρώτη κρούση που έκανε ήταν προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως μου αναφέρει αρμόδια πηγή, συνεργάτης της Αδάμου έστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη όπου διαμένει, τον Στράτο Πλωμαρίτη, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιες είναι οι διαδικασίες προκειμένου να εγγραφεί στο κόμμα. Λόγω της βουλευτικής ιδιότητάς της, ο Πλωμαρίτης την παρέπεμψε στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη.

Η Αδάμου, η οποία τον τελευταίο καιρό δηλώνει προς όλους ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε συνομιλητές της πως επρόκειτο να συναντηθεί την περασμένη Δευτέρα με την Γεροβασίλη, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε τελικά για αργότερα, μόλις ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του Κοινοβουλίου. Η ίδια δηλώνει επίσης πως το κλίμα που παίρνει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικό, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη θέλει στις τάξεις του και πως περιμένουν τον κατάλληλο χρόνο για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εγώ, πάλι, μαθαίνω ότι η Γεροβασίλη ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το αίτημα της Αδάμου και όπως μου λένε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διόλου ενθουσιασμένος στην προοπτική να εντάξει την πρώην του ΜέΡΑ25 στις τάξεις της Κουμουνδούρου. Μου λένε, συγκεκριμένα, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς επιφυλακτικοί, αλλά αρνητικοί στο ενδεχόμενο μετεγγραφής της Αδάμου καθώς θεωρούν ότι το προφίλ της απέχει πολύ από αυτό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οψόμεθα...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ