Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

Ύποπτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη γειτονική χώρα - Σε απομόνωση ο ασθενής και η πενταμελής οικογένειά του

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.877 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 596.898 διαγνωστικά τεστ, το 2,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα τα περιστατικά είναι 4.982.022, με 133.627 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 624 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.826.

Στο μεταξύ, Ιταλός πολίτης που επέστρεψε αεροπορικώς στην Νάπολη από τη Μοζαμβίκη προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και η πενταμελής οικογένειά του. Τέθηκε σε προληπτική απομόνωση και σύντομα θα εξακριβωθεί αν πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο Μιλάνο, δε, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στην Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ