Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Μέσα από την εκπομπή του ο Κυριάκος Βελόπουλος προωθούσε «προστατευτικές» κρέμες αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας σχετικά με το προϊόν «Βυζαντινόν» που διαφημίζει ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ως προστασία από τον κορωνοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετική αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ζητώντας να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην αναφορά του ο Σύλλογος ο κ. Βελόπουλος με τους ισχυρισμούς του για δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της επίμαχης κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, στόχο έχει την αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Επιπλέον, επισημαίνει πως με τον τρόπο αυτό θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.

«Ο κορωνοϊός είναι ένα θέμα. Με την Βυζαντινόν, αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας. Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ. Μετά κάνετε 17 χειραψίες. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών. Ούτε να φοβάσαι τον κορωνοϊό. Ούτε τίποτα. Έχει από τα λίγα βότανα που είναι δυσεύρετα. Ούτε κορωνοϊό, ούτε να φοβάστε ιώσεις, ούτε να φοβάστε τίποτα», είχε πει ο Κυριάκος Βελόπουλος μέσα από την εκπομπή του για τις επίμαχες «προστατευτικές» κρέμες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ