Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΝΕΦΡΩΝ ΤΟΥ 23ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Λήπτριες ήταν δύο γυναίκες, 57 και 55 ετών, που σύμφωνα με το νοσοκομείο είχαν 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και αναμονής του μοσχεύματος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης των δύο νεφρών του 23χρονου Ιάσωνα που υπήρξε θύμα τροχαίου την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή στην Αθήνα.

Λήπτριες ήταν δύο γυναίκες, 57 και 55 ετών, που σύμφωνα με το νοσοκομείο είχαν 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και υποβλήθηκαν επιτυχώς σε νεφρική μεταμόσχευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου:

Με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών, μέσα από ειδικά και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας στην COVID-19 εποχή, οι Μεταμοσχεύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», συνεχίζουν το έργο τους στον αγώνα για ζωή.

Δύο συνάνθρωποί μας, 57 και 55 χρονών, με 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και αναμονής για το πολυπόθητο δώρο, υποβλήθηκαν επιτυχώς σε νεφρική μεταμόσχευση χθες 17 Μαρτίου 2021 στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων  Α.Π.Θ., του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».

Η υπέρβαση της οικογένειας του 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση των ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις), ενώ παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

Η Διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για την μεγάλη αυτή υπέρβαση. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν να στηθεί αυτή η πολύτιμη γέφυρα ζωής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ