Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα εφετών της Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσει σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία 24χρονης ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε πάρτι της παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και πυροδότητησε θύελλα αντιδράσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας στην 24χρονη

Ήδη οι εισαγγελικές αρχές της πόλης, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για τις συνθήκες της σεξουαλικής κακοποίησης της καταγγέλλουσας, ενώ παράλληλα διενεργείται από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έρευνα σε βάθος για τυχόν ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, που διοχέτευε νεαρές κοπέλες με σκοπό σεξουαλικές συνευρέσεις.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη- Υπόθεση βιασμού: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας - Κατονομάστηκε δεύτερο άτομο

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, απέστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα εφετών της Θεσσαλονίκης, ο οποίος και διαθέτει την ανώτατη εποπτεία των ανακρίσεων, ζητώντας, όπως αναφέρει, να προχωρήσει σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οι δικαστικές αρχές, οφείλουν να προχωρήσουν σε κάθε ενέργεια για να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της υπόθεσης σημειώνοντας επί λέξει:             

«Παρακαλούμε για την εξάντληση  των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ  εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για  με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ