Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κατηγορίες, ερωτήματα και ανακοινώσεις με πυρά προς όλες τις κατευθύνσεις μονοπωλούν την πολιτική σκηνή - Αύριο η δήλωση Μητσοτάκη

Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο όσον αφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων εν αναμονή της επίσημης τοποθέτησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα συμβεί αύριο Δευτέρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής νέες επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού με τον μεν Νίκο Ανδρουλάκη να ρωτάει ευθέως για ποιον λόγο βρισκόταν υπό παρακολούθηση και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για «μαφιόζικες πρακτικές» και για «οχετό».

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρακολουθείτο από την ΕΥΠ εν αγνοία του, ζητεί τώρα από τον πρωθυπουργό να μάθει για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση και επίσης ρωτά ποιοι κατέχουν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορεί στελέχη της ΝΔ ότι διαδίδουν συκοφαντίες σε συνεργασία με «ακροδεξιά σταγονίδια», αποδεικνύοντας τον «πολιτικό εκτσογλανισμό τους».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι λειτουργεί «με όρους κοινών εκβιαστών», σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης «πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί» και προθέτει ότι ο πρωθυπουργός «καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και από την πρώτη στιγμή ανέλαβε πρωτοβουλίες που περιλάμβαναν και παραιτήσεις, ενώ σχολίασε ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τις «συκοφαντίες» σε βάρος του Πρωθυπουργού στο μέλλον αφού ολοκληρωθεί η διερεύνηση «πραγματικών ζητημάτων».

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο. Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών.

Οι στοχευμένες «διαρροές» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας. Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

Η απάντηση από Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις και τώρα είναι προσηλωμένη στο να ολοκληρώσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης . Παράλληλα, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί «με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού» όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση των πραγματικών συμβάντων.

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ