Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΠΟΕΣ

Να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι στρατιωτικοί σε μονάδες Υγείας που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ζητά η ΠΟΕΣ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητά να μεσολαβήσει, ώστε «να τροποποιηθούν τα διαλαμβανόμενα στη σχετική υπουργική απόφαση περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της εξαίρεσης από αυτόν των στρατιωτικών που υπηρετούν στις διάφορες μονάδες Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σημειώνοντας τους λόγους που ζητούν την εξαίρεση, τονίζεται πως «αφενός γιατί μέχρι τώρα οτιδήποτε αφορούσε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαχειριζόταν από τον ίδιο τον οργανισμό (ΕΔ) και αφετέρου, δίδοντας τη δυνατότητα σε όσες/όσους στρατιωτικούς δεν επιθυμούν -για τους δικούς τους λόγους- να εμβολιαστούν κατά το τρέχον διάστημα κατά της COVD-19, να εξαιρεθούν του διαφαινόμενου μέτρου της αργίας/διαθεσιμότητας, αφού ο όρος απόλυση δεν υπάρχει για τα εν ενεργεία στελέχη».

«Δηλώνουμε υπέρμαχοι του εθελοντικού εμβολιασμού. Δηλώνουμε υποστηρικτές της εκστρατείας ενημέρωσης των συναδέλφων μας για τα οφέλη του εμβολιασμού, αρκεί αυτή να επιτευχθεί πάνω σε αντικειμενική, ψύχραιμη και επιστημονική βάση και όχι μέσα από τρομολαγνικές πρακτικές που παρακολουθούμε καθημερινά από τις οθόνες των τηλεοράσεων, εμπεριέχουσες αναληθή ή μη επιστημονικά στοιχεία», καταλήγει στο έγγραφο της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ