Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ (VID)

Είχε προηγηθεί αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου του.

Τη στήριξή του στη χώρα μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος μπροστά από τις Καρυάτιδες.

Είχε προηγηθεί αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Αναφορά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είχε κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόποσή του στο χθεσινό γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ