Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ PFIZER ΓΙΑ 31 ΜΕΡΕΣ Ο ΕΜΑ

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη διαχείριση των υλικοτεχνικών προκλήσεων για την προμήθεια του σκευάσματος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πρότεινε την επέκταση του χρόνου αποθήκευσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, από πέντε ημέρες σε 31 ημέρες, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στη διαχείριση των υλικοτεχνικών προκλήσεων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο του σχεδίου προμηθειών του σκευάσματος στην Ευρώπη.

Η αλλαγή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε μη ανοιγμένα φιαλίδια, ανέφερε ο EMA σήμερα Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η πρότασή του ήρθε έπειτα από αξιολόγηση πρόσθετης μελέτης των δεδομένων που έχουν καταχωρηθεί από τις Pfizer και BioNTech, που ανέπτυξαν από κοινού το εμβόλιο.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν εγκρίνει τον Φεβρουάριο, την αποθήκευση και τη μεταφορά του εμβολίου στις καθιερωμένες θερμοκρασίες ψύξης 2 έως 8 βαθμών Κελσίου για διάστημα μέχρι δύο εβδομάδων, αντί για τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ -80 και -60 βαθμών Κελσίου που απαιτούνται συνήθως.

Η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για ενισχυμένη παραγωγή οτυ εμβολίου στην περιοχή και εξετάζει νέα συμφωνία για τη διασφάλιση 1,8 δισ. δόσεων του σκευάσματος μετά από τις ελλείψεις που υπήρξαν στην περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ