Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

INTRAKAT: ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΟΚΤΑΕΤΙΑ

Ο Όμιλος προτίθεται να αναπτύξει χαρτοφυλάκιο τελικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σκοπό την μετάβαση σε νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Σε συνολική επένδυση που ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ και θα αφορά την πράσινη ανάπτυξη θα προχωρήσει την επόμενη οκταετία η Intrakat.

Όπως παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Πέτρο Σουρέτη στην ετήσια ετήσια ενημέρωση των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2020, σε πρώτη φάση η Εταιρία θα προχωρήσει σε συγχώνευση με την Εταιρία «ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ» η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ και διαθέτει άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1,1GW.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική του Ομίλου σύμφωνα με την οποία η INTRAKAT ενισχύει την παρουσία της και επικεντρώνει την δραστηριότητά της στα δημόσια έργα υποδομών, στα ΣΔΙΤ, στις παραχωρήσεις, στις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο του τουρισμού, επενδύοντας στις νέες προοπτικές της αγοράς.

Ο Όμιλος προτίθεται να αναπτύξει χαρτοφυλάκιο τελικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σκοπό την μετάβαση της Intrakat σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα μεγιστοποιεί την αξία των μετόχων μέσα από την ενίσχυση των επαναλαμβανόμενων εσόδων και του EBITDA, την δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών, την διαφοροποίηση της δραστηριότητας και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ