Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
x

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΜΟΝΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

«Η πιο κρίσιμη δημοσκόπηση είναι ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική Μητσοτάκη θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η πιο κρίσιμη δημοσκόπηση είναι ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». «Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραπέμποντας στις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι ο πληθωρισμός δεν θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί μία πολιτική, η οποία όχι απλώς δεν απαντά στα προβλήματα, αλλά τα πολλαπλασιάζει», υπογράμμισε, αναφέροντας το παράδειγμα της εκτόξευσης στην τιμή των καυσίμων και την κυβερνητική άρνηση να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ηλιόπουλος: 9 μήνες ακραίας αισχροκέρδειας

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε: «πολύ γρήγορα θα κριθούν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν 9 μήνες ακραίας αισχροκέρδειας». «Πλέον δεν μιλάμε μόνο για το ρεύμα. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, το σύνολο του πληθωρισμού διαλύει το λαϊκό εισόδημα», τόνισε.

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, επισήμανε: «έχουμε μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το δημόσιο πλούτο σαν σμήνος από ακρίδες». «Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η ΝΔ πέρασε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις 5 εκ. χωρίς δημοσίευση…», δήλωσε.

Αναφερθείς στην εξωτερική πολιτική, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «ένα φοβισμένο πρωθυπουργό». Σημειώνοντας ότι «τα τουρκικά μαχητικά για πρώτη φορά έφτασαν στα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη», είπε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει διεκδικήσει κανενός είδους κυρώσεις για την Τουρκία».

«Άλλωστε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί φοβάται να τα βάλει με τον Αντώνη Σαμαρά», συμπλήρωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ