Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΜ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το γεγονός ότι η ασφάλεια και η ποιότητα στα ΜΜΜ είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπροσώπος

Το γεγονός ότι η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος, Γιάννης Οικονόμου, ως απάντηση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε: Τσίπρας: Παραμένει τραγική η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν το στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1.320, στοχεύοντας στα 1.500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε, ήδη, 3.800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος, μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου, την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ