Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ: EΞΩΦΡΕΝΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού - «Η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά», τόνισε.

Για «κρεσέντο παροξυσμού και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Διαβάστε: Στα άκρα ο Μπαχτσελί: Δικά μας πια τα Δωδεκάνησα και τανησιά του Βορείου Αιγαίου

Ο ίδιος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι, ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα, ξεπερνούν τα όρια. «Όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα, ανέφερε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος άξονας, πέραν του διεθνούς δικαίου. «Εάν ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αυτό σημαίνει ότι θα έχει αποδεχθεί και αυτή την προϋπόθεση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η χώρα μας δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τον διάλογο».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί, δήλωσε ότι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στην Τουρκία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ