Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Ως ιστορική και συγκλονιστική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο - Τι είπε για τον Ερντογάν.

Πολύ επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι κατέστη σαφές και από την διοίκηση Μπαιντεν και από το Κογκρέσο ότι η Ελλάδα επέστρεψε, διεκδικεί επενδύσεις και μάλιστα κρατάει τα κλειδιά της ενεργειακής σταθερότητας στην περιοχή.

Αναφορικά με τα παζάρια που κάνει ο Ερντογάν αντιδρώντας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι αυτό που εισέπραξε η ελληνική αποστολή και στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να ενδώσει σε αυτά τα παζάρια ειδικά όταν πρόκειται για το κορυφαίο θέμα της ενίσχυσης της Συμμαχίας.

Αντιθέτως, φάνηκε ότι τα περίμεναν τα παζάρια και σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν εισέπραξε την εικόνα ότι ο Τούρκος πρόεδρος βγαίνει ενισχυμένος από αυτή την εξέλιξη.

Σε ό,τι άφορα στα F-35 ο κ. Οικονόμου ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι με την υποβολή και του επίσημου αιτήματος προς την κατασκευάστρια εταιρεία δρομολογούνται οι διαδικασίες για την απόκτηση μιας μοίρας σε έναν χρονικό ορίζοντα 6-7 ετών.

Δίνοντας το στίγμα του ταξιδιού Μητσοτάκη στην Αμερική, ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιστορική και συγκλονιστική, όπως την χαρακτήρισε, ομιλία του στο Κογκρέσο αλλά και στα θερμά λογία του πρόεδρου Μπαιντεν.

Σημείωσε επίσης ότι κατά την προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον το 2019, αυτό που συζητιόταν εκεί δεν ήταν αυτό καθ' αυτό το ταξίδι αλλά αν θα συναντιόταν στο ΔΝΤ με τον κ. Τόμσεν ή την κυρία Γεοργκίεβα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει ξοφλήσει το ΔΝΤ και διεκδικεί τον ρόλο της στην καρδιά του Δυτικού κόσμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ