Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» πλήττει με σφοδρότητα την Αττική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση για γενική αργία αύριο Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας. Απαντώντας στην σχετική ερώτηση απάντησε, πως «με βάση την εξέλιξη του φαινομένου η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις σε ότι αφορά όλα τα μέτωπα και αυτό της εργασίας».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται και θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επανέλαβε την ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και σε περίπτωση που κινηθούν να χρησιμοποιούν αλυσίδες.

Για τα σχολεία ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 46.000 τάξεις λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση καθώς τα σχολεία είναι κλειστά. Απάντησε στις επικρίσεις περί μη έγκαιρης προετοιμασίας λέγοντας ότι προφανώς υπήρξαν προβλήματα και δυσλειτουργίες αλλά αυτό δεν αλλάζει την μεγάλη εικόνα.

Ανακοίνωσε ότι στο δημόσιο οι υπάλληλοι που δεν εμπλέκονται στη διαχείριση της κακοκαιρίας μπορούν να αποχωρήσουν από τις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι βασικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και η ομαλότητα του κοινωνικοοικονομικού βίου.
 
Δεν αφήνει σκιά και περιθώρια παρερμηνείας η δήλωση Γεραπετρίτη

Σχετικά με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τους ισχυρισμούς του υπόδικου Μένιου Φουρθιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι προφανώς και συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η δήλωση Γεραπετρίτη δεν αφήνει σκιές και περιθώρια για παρερμηνείες.

Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μετά την υπονόμευση του κύρους των θεσμών και την καταστροφολογία, τώρα υιοθετεί και τους ισχυρισμούς του Φουρθιώτη, κάτι που δείχνει όπως είπε την εντεινόμενη απελπισία του κ. Τσίπρα από την πολιτική του απαξίωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ