Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Στο Δελχί αποτεφρώνουν εκατοντάδες νεκρούς από κορωνοϊό σε καθημερινή βάση, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για πάνω από 80 αποτεφρώσεις καθημερινά

Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Αποτεφρώσεις ακόμα και σε δημόσιους χώρους

Την ίδια στιγμή οι αρχές στο Δελχί αποτεφρώνουν εκατοντάδες νεκρούς από την νόσο Covid – 19 σε καθημερινή βάση, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.

Σε φωτογραφίες του Reuters διακρίνονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν στήσει υπαίθρια κρεματόρια για την καύση των νεκρών. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει να κάψουν τους νερούς φορώντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό κατά της διασποράς του ιού, φτιάχνουν σωρούς από ξύλα μέσα στους οποίους είναι τοποθετημένα το πτώματα των θυμάτων της πανδημίας. Στη συνέχεια ρίχνουν έυφλεκτο υγρό και προχωρούν στην καύση.