Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΙΕΚ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Υλοποείται για πρώτη φορά από τον ερχόμενο Οκτώβριο το πρόγραμμα της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ της χώρας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συναρμόδιους Υπουργούς που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο βάσει του οποίου αρχίζει η αμειβόμενη πρακτική από το νέο έτος κατάρτισης (Οκτώβριος 2021).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας. Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για τον λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ