Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να δώσει λεπτομέρειες από τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη κκ Δαμασκηνό.

Τη σημερινή ημέρα, του Αγίου Πνεύματος, επέλεξε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, για να αναρτήσει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λεπτομέρειες από τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, στη συνάντηση διαπίστωσε την πραότητα του Σεβασμιότατου, το ανοικτό του πνεύμα και την προσπάθειά του να ενώσει τις διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής, κάτι για το οποίο δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανάρτησε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά και τιμή δέχτηκα, από τα χέρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού την εικόνα της Παναγίας, αντίγραφο αυτής που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, της αγαπημένης μου Μονής του Αγίου Όρους.

Στη συνάντηση που είχαμε στο Διδυμότειχο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στον Έβρο, πήρα με σεβασμό τις ευχές του Σεβασμιότατου. Με την πραότητά του,  το ανοικτό του πνεύμα και την ευγενή διακονία του όλα αυτά τα χρόνια, συνεισφέρει στο καλό των συμπολιτών μας σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περιοχή. Μονοιασμένοι κι ενωμένοι, πολιτεία και εκκλησία, για το καλό του τόπου μας, να συνεχίσουμε τον ανοικτό διάλογο επικοινωνίας κι όπου μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι μπορεί για να αναβαθμίσει τη ζωή των πολιτών στην εσχατιά της Ελλάδας».

Εκτός από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου χάρισε στον κ. Καλαφάτη και μία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως, με φωτογραφίες από τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όπου περιλαμβάνονται και μνημεία μουσουλμανικά, για τα οποία η Μητρόπολη κάνει προσπάθειες αναστήλωσής τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ