Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΩΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Σίμος Διαμαντίδης κατέθεσε πρόταση στην κυβέρνηση για τη δημιουργία logistics center στη Θεσσαλονίκη - Τι προβλέπει

Την ευρωπαϊκή πύλη της Σαουδικής Αραβίας φιλοδοξεί να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο μικροσκόπιο επενδυτών για τη δημιουργία σύγχρονων logistics.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρίγκηπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις συναντήσεις επιχειρηματιών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση κατέθεσε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση - που φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης - η οποία ωστόσο θα πρέπει να εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o κ. Διαμαντίδης, η πρόταση αφορά στη δημιουργία κέντρου logistics που θα εξυπηρετεί τους Σαουδάραβες επιχειρηματίες προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε πύλη εισόδου της Σαουδικής Αραβίας στην Ευρώπη. Η ιδιαιτερότητα της πρότασης, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή αφορά στις πρώτες ύλες, οι οποίες προτείνεται να έρχονται στη Θεσσαλονίκη και να μεταποιούνται εδώ προκειμένου τα προϊόντα που θα προκύπτουν να εξάγονται χωρίς δασμούς, αλλά ως ευρωπαϊκά.

Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα για τη δημιουργία του εν λόγω hub το στρατόπεδο Γκόνου, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα μπει το ακριβές πλαίσιο της πρότασης.

Για τον λόγο αυτό στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μπουν οι βάσεις για μια κοινή πρόταση, που θα κατατεθεί στον πρωθυπουργό.

Ήδη ο κ. Διαμαντίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΘ, Αθανάσιο Λιάγκο προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης είναι προφανή καθώς διαθέτει λιμάνι, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, διαθέσιμους χώρους ενώ γειτνιάζει με μεγάλες αγορές. Την ίδια ώρα πολύ μεγάλα αναμένονται και τα οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ