Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

Η ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΜΑΛΕΝΑΣ ΚΑΙ ΙΡΙΔΑΣ

Τη σχετική εντολή για παροχή εξηγήσεων ως ύποπτη έδωσαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που χειρίζονται τον σχετικό φάκελο

Ως ύποπτη για τους δύο θανάτους των μικρών παιδιών, της Μαλένας και Ιριδας, καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την υποβολή των πορισμάτων των ιατροδικαστών.

Η εξέτασή της στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας θα γίνει από το τμήμα Ανθρωποκτονιών μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τη σχετική εντολή για παροχή εξηγήσεων ως ύποπτη έδωσαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που χειρίζονται τον σχετικό φάκελο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της 9χρονης Τζωρτζίνας, πρόκειται να δώσει εξηγήσεις είτε με υπόμνημα είτε δια ζώσης για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, που αποδίδονται σε ασφυκτικούς θανάτους, δηλαδή σε πνιγμό.

Η υπόθεση Πισπιρίγκου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ξεκίνησε να ερευνάται από τις αρχές του χρόνου, όταν και το τρίτο παιδάκι της οικογένειας κατέληξε, ενώ οι έρευνες σε σύντομο χρόνο απέδειξαν με στοιχεία, ότι η μάνα του ήταν εκείνη που το δολοφόνησε δίνοντας του την ουσία κεταμίνη.

Στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, Μαλένας και Ίριδας.

Μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών, η μητέρα των παιδιών καλείται για εξηγήσεις ενώ δεν αποκλείεται να να ακολουθήσει ποινική δίωξη σε βάρος της και απαγγελία νέων κατηγοριών για δύο ακόμα ανθρωποκτονίες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πείσει τις εισαγγελικές αρχές και δεν θα μπορέσει να καταρρίψει τα ιατροδικαστικά δεδομένα που αναφέρουν πως τα δύο άτυχα παιδάκια πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο.

Άλλωστε στη δικογραφία εκτός από τα ιατροδικαστικά ευρήματα υπάρχουν και περί τις πενήντα καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που αναφέρονται στους θανάτους των δύο παιδιών.

Επίσης η ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που φέρεται να δολοφονήθηκε από τη μητέρα της ολοκληρώθηκε με την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα να κλείνει τον σχετικό φάκελο και να ακολουθούν οι περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ