Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
x

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ «BITCOIN» ΣΕ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ένας Θεσσαλονικιός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο της πόλης υιοθετεί την πληρωμή με bitcoin για όλα τα προϊόντα στο κατάστημά του.

Αρτοποιός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δέχεται την πληρωμή σε bitcoin για τα κουλούρια, τα ψωμιά, τις τυρόπιτες και όλα τα προϊόντα του.

«Ο λόγος που αποφάσισα να το εφαρμόσω στο κατάστημα μου τις συναλλαγές με «bitcoin», είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές», αναφέρει ο Στράτος Ιγγλεζάκης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει ότι «είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας».   

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με «bitcoin» και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες» διευκρινίζει ο κ. Ιγγλεζάκης, «ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα».

Μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ,  σε bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα «bitcoin» σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ.  «Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση «wallet» και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες.  Το ένα "bitcoin" όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια «satoshi». Το όνομα Satoshi ανήκει στο δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος» όπως επισημαίνει ο κ. Ιγγλεζάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ