Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 86Η ΔΕΘ

Δράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του εμπορικού κλάδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ), του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Εμπορίου και της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.

Με την παρουσία εκπροσώπων τόσο της κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο και των θεσμικών φορέων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις που αφορούν τόσο στις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Galerius Open Mall) με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Ζέρβα να δίνει το "παρών" όσο και για ζητήματα καίρια για τον Εμπορικό κλάδο, όπως το "Repower Europe" με κεντρική ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Μαρία Σπυράκη. Ενώ με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση με θέμα το πρόγραμμα "ENTERVALUE".

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου ENTERVALUE, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία 2014 -2020 και στο οποίο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι επικεφαλής εταίρος, ενώ το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα συναρθρώνουν από την ελληνική πλευρά, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, ενώ από τη Βουλγαρική, η Association Eco Nevrokop και η Economic Development Agency High West Rodopi. Το εν λόγω έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αειφόρου ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής των δύο χωρών, μέσω της δημιουργίας ενός Ολιστικού Μηχανισμού Υποστήριξης Επιχειρήσεων και της εφαρμογής νέας Στρατηγικής Αλυσίδας Αξίας μεταξύ του τουρισμού, του λιανικού εμπορίου και της δημιουργικής οικονομίας.

Στο περίπτερο του ΕΣΘ, στεγαζόταν και η "Βυζαντινή Θεσσαλονίκη" ενώ λειτουργούσε παράλληλα εκθεσιακός χώρος με καλλιτεχνικά έργα βυζαντινής εποχής. Μάλιστα ιδιαίτερη μνεία έγινε στις δράσεις της Θεολογικής σχολής της Χάλκης. Σημαντικό να αναφερθεί εδώ πως η "Βυζαντινή Θεσσαλονίκη" βραβεύτηκε από την ΔΕΘ-Helexpo με το πρώτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στην ΔΕΘ.

Σημαντικό εδώ είναι να αναφερθεί ότι στα εγκαίνια του περιπτέρου στην 86η ΔΕΘ την κεντρική ομιλία απηύθυνε στους εκπροσώπους της πολιτείας των θεσμικών φορέων αλλά και του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξήρε την στάση και την δυναμική παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης καθώς και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης και το Δ.Σ δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν την διαρκή δράση τους με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του εμπορικού κλάδου συμβάλλοντας καταλυτικά στο να σταθεί όρθια η οικονομία και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ