Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

Η ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα παράσχει ουσιαστική στήριξη στο εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα και τα σχέδια του ομίλου.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) επένδυσε 30 εκατ. ευρώ στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κορυφαίος όμιλος υποδομών και ενέργειας στην Ελλάδα. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων.

Το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα παράσχει ουσιαστική στήριξη στο εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα και τα αναπτυξιακά σχέδια του Ομίλου και θα συμβάλει στη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην υιοθέτηση περιβαλλοντικών αρχών και της συμπεριληψιμότητας στην καθημερινή ζωή. Το ομόλογο αυτό είναι το πρώτο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδεται στην ελληνική αγορά, υποδηλώνοντας την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να συμβάλει στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ντμίτρι Πάνκιν, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην έκδοση του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας. Η ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η προώθηση της πράσινης οικονομίας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ευθυγραμμίσουμε τη χρηματοδότηση της Τράπεζας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δεσμεύσεις διακυβέρνησης (ESG) των χωρών μελών μας».

Ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την Παρευξείνια Τράπεζα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συμμετοχή της σε αυτή την έκδοση- ορόσημο που πραγματοποιεί ο Όμιλος υποστηρίζει σημαντικά την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με το ισχυρό κοινωνικό της αποτύπωμα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την απασχόληση, και έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ποιότητα της καθημερινής ζωής, την πράσινη ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου του Oμίλου που δραστηριοποιείται κυρίως σε παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θερμική ενέργεια και κατασκευές. Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (TEAΕΠ ή Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 3,45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Παρευξείνιας Τράπεζας είναι ‘Α’ από την Standard and Poor’s, ‘Α2’ από την Moody’s και ‘Α+’ από τον Ρωσικό Οίκο Αξιολόγησης ACRA.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ