Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

Η ΝΕΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ


Στις αιματηρές συγκρούσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων τις τελευταίες ώρες και στο τελεσίγραφο της Χαμάς αναφέρονται γερμανικά ΜΜΕ.

Οι σειρήνες ηχούν και πάλι στην Ιερουσαλήμ, επιθέσεις με ρουκέτες, νεκροί κι ένα τελεσίγραφο της παλαιστινιακής Χαμάς προς την κυβέρνηση του Ισραήλ εντείνουν εκ νέου τις τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών.

Τα γερμανικά ΜΜΕ παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης σημειώνει: «Η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης συνεχίζει να κλιμακώνεται. Μετά το τελεσίγραφο της Χαμάς, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες. Το Ισραήλ επιτίθεται σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας (…) Οι επιθέσεις από τα παλαιστινιακά εδάφη και οι ισραηλινές αντεπιθέσεις συνεχίζονται. Στην Ιερουσαλήμ ένας τέτοιος συναγερμός είναι πολύ σπάνιος, αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑRD Μάικ Λινγκενφέλζερ. Προέρχεται από αναχαιτίσεις του αμυντικού συστήματος. Συνολικά η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, αναφέρει. Ο ίδιος θεωρεί σαφές σημάδι κλιμάκωσης τις επιθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες».

Δήμητρα Κυρανούδη

Πηγή: Deutsche Welle
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ