Τρίτη 5 Ιουλίου 2022
x

Η MBC GROUP ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤ1 - ΣΤΑ 225 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή του MBC Group στις δραστηριότητές του μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ

Τη συμμετοχή του MBC Group στις δραστηριότητες του ομίλου ANTENNA Ελλάδας, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου 225 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε και τα κεφάλαια καταβλήθηκαν εξ ολοκλήρου από το MBC Group για την υποστήριξη ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου στην Ελλάδα. Το MBC Group κατέχει, πλέον, το 30% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου και ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διατηρεί το 70% και τον έλεγχο της σχετικής εταιρίας συμμετοχών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη δημιουργία στην Ελλάδα, όπως τονίζεται από την ανακοίνωση, «υπερσύγχρονων και πρωτοποριακών studios και υποδομών διεθνών προδιαγραφών για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών από ολόκληρο τον κόσμο.  Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή κόμβο οπτικοακουστικής παραγωγής που, παράλληλα με τα κίνητρα που έχει θεσπίσει το κράτος, θα ενθαρρύνει την αύξηση των σχετικών επενδύσεων και την εισροή συναλλάγματος».

Κεφάλαια θα διατεθούν επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση, «και σε νεοφυείς (startups) digital επιχειρήσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις digital υπηρεσιών που θα ενισχύσουν το ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας και θα δώσουν ώθηση στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία». Οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις αναμένεται, υπογραμμίζεται από τον Όμιλο, «να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσουν ειδικότητες προηγμένης τεχνολογίας».

«Η συμφωνία αυτή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, και θα προσφέρει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη», καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ