Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΑ ΛΗΜΕΡΙΑ, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Τα δύο περιστατικά πυροβολισμών με ισάριθμους τραυματίες στη Θεσσαλονίκη φέρνουν στο προσκήνιο την αλλαγή του χάρτη της εγκληματικότητας

Οι πολλαπλοί πυροβολισμοί που άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έριξαν με όπλο εναντίον ενός 23χρονου ομογενή από την Γεωργία -γνώριμου στην Αστυνομία για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών- τραυματίζοντάς τον στα κάτω άκρα το βράδυ της Δευτέρας εντός του ΑΠΘ, καθώς και το δεύτερο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στις παρυφές της Νεάπολης με θύμα έναν 35χρονο Τούρκο έφεραν στο προσκήνιο την εγκληματικότητα που ανθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις συμμορίες των αλλοδαπών που πωλούν ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, ακόμα και κλοπιμαία.

Μαροκινοί και Αλγερινοί χωρισμένοι σε ομάδες που πωλούν ναρκωτικά και κυρίως χασίς και Πακιστανοί οι οποίοι πωλούν κυρίως λαθραία τσιγάρα έχουν προσθέσει νέα δεδομένα στον χάρτη της εγκληματικότητας.

Κοντά σε αυτούς και άλλες εθνικότητες όπως Λίβυοι ή και ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι οποίοι αποτελούν μέλη των συμμοριών που ακόμα και μέρα μεσημέρι δρουν ανεξέλεγκτα και μπροστά στα μάτια των περαστικών ή των κατοίκων περιοχών της Θεσσαλονίκης.

Η πλειονότητα αυτών των αλλοδαπών που αποτελούν μέλη συμμοριών, όπως λένε αστυνομικές πηγές, κυκλοφορεί με πλαστά χαρτιά και είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση του 35χρονου Τούρκου, που τραυματίστηκε στην οδό Υποσμηναγού Ιωακείμ Χατζούδη και κατάφερε να φτάσει τρέχοντας σε βενζινάδικο στο ύψος της οδού Λαγκαδά, χρειάστηκαν αρκετές ώρες έως ότου καταφέρουν να βρουν τα στοιχεία του. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι σε αυτό το συμβάν οι δράστες μάζεψαν τους κάλυκες που έπεφταν από τα όπλα τους προκειμένου να μην αφήσουν κανένα ίχνος.

Τα λημέρια και οι μέθοδοι

Οι συμμορίες των Μαροκινών και Αλγερινών αφού εγκατέλειψαν, όπως λένε αστυνομικές πηγές στη Voria.gr, την πλατεία Αγίου Γεωργίου, που λόγω της ανάπλασης σφύζει από κόσμο ακόμα και αργά τη νύχτα, μετέφεραν την πώληση των ναρκωτικών στην Καμάρα, κυρίως όμως πέριξ ή και εντός του ΑΠΘ. Η δράση των συγκεκριμένων συμμοριών πώλησης χασίς ή και άλλων ναρκωτικών έχει αλλάξει προκειμένου να καταφέρνουν να αποφεύγουν τις συλλήψεις ή εάν συλληφθούν να έχουν πάνω τους ελάχιστα γραμμάρια.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές της Αστυνομίας, έχουν στη διάθεσή τους διαμερίσματα όπου κρύβουν τις ποσότητες των ναρκωτικών και στη συνέχεια μια ομάδα 4-5 ατόμων μεταφέρει χέρι- χέρι, κάνοντας απλά μια χειραψία, τα φιξάκια με τις μικροποσότητες λίγων γραμμαρίων τα οποία καταλήγουν στα χέρια του αγοραστή.

Άλλοι προτιμούν την εγκατάλειψη της ποσότητας σε κάποια κρυψώνα όπως σε παρτέρια λουλουδιών ή σε μια δενδροδόχο ή σε μια τρύπα που μπορεί να έχει ο κορμός δένδρου και αφού προηγουμένως ο αγοραστής έχει παραδώσει επίσης με χειραψία τα χρήματα σε κάποιο μέλος της ομάδας των εμπόρων.

Οι Πακιστανοί ελέγχουν το εμπόριο των λαθραίων τσιγάρων και έχουν χωριστεί σε διάφορες ομάδες τροφοδοτώντας άλλους με μικροποσότητες τις οποίες πωλούν σε περαστικούς, ενώ έχουν ως λημέρια και σημεία πώλησης κυρίως την Αριστοτέλους (πέταλο) και την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Αστυνομικοί ανέφεραν στη Voria.gr ότι οι πιο άγριοι είναι οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί «που δεν διστάζουν να τραβήξουν μαχαίρι» προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους ακόμα και με ομοεθνείς που δρουν σε άλλες ομάδες ενώ οι Πακιστανοί καταλήγουν να ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με ομαδικούς άγριους ξυλοδαρμούς.

«Ήταν αναμενόμενο όλοι αυτοί να γίνουν ομάδες και να έχουν μοιράσει την περιοχή σε λημέρια προκειμένου να μπορούν να πωλούν και να κερδίζουν από τα ναρκωτικά και τα λαθραία τσιγάρα. Δεν ήρθαν εδώ για να κερδίσουν τίμια τη ζωή τους και να δουλέψουν. Πήραν τον εύκολο δρόμο του κέρδους από τα ναρκωτικά, τα λαθραία τσιγάρα και τα κλοπιμαία» ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή προσθέτοντας ότι δεν διστάζουν στιγμή να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους είτε με άλλες ομάδες είτε ακόμα και μεταξύ τους χρησιμοποιώντας βία, μαχαίρια ή και πιστόλια.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ