Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΡΥΠΤΗ Η ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Στο παρεκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Γουίνδσορ βρίσκεται πλέον η σορός της βασίλισσας Ελισσάβετ, κοντά στον αγαπημένο της Φίλιππο.

Στην κρύπτη του ναού του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Γουίνδσορ «βυθίστηκε» η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, από το φέρετρό της είχαν αφαιρεθεί τα σύμβολα της βασιλείας της: Το στέμα, το σκήπτρο και η σφαίρα. Ο βασιλικός αυλητής παιάνισε τον τελευταίο ύμνο και αποχώρησε αργά από το παρεκκλήσι, ώστε να ευλογηθεί η βασιλεία του Καρόλου του Γ' και η πολύωρη τελετή να ολοκληρωθεί με τους παρισταμένους να ψάλλουν «God Save the King».

Νωρίτερα, η Βρετανία είχε σιγήσει για δύο λεπτά, τιμώντας τη μνήμη της Ελισάβετ της Β' στην κορύφωση της τελετής στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Το φέρετρο τοποθετήθηκε ξανά στον κιλλίβαντα που μετέφερε στο ναό άγημα 142 ναυτών. Η πομπή κινήθηκε προς την Αψίδα του Γουέλινγκτον- και πλέον έφτασε στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Ο βασιλιάς Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας Γουίλιαμ και Κέιτ, αλλά και τα εγγόνια του πρίγκιπα Γεώργιο και πριγκίπισσα Σάρλοτ στάθηκαν στην πρώτη σειρά στο Αββαείο, μαζί με τα άλλα τρία παιδιά της Ελισάβετ, την βασιλική πριγκίπισσα Άννα, τον Αντριου και τον Εδουάρδο.

Το Λονδίνο έχουν κατακλύσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που απευθύνουν το ύστατο χαίρε στη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας. Η βασιλεία της εκτάθηκε σε δύο αιώνες, όρκισε 15 πρωθυπουργούς και εκείνη, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η σταθερή αναφορά. Ιδιαίτερη παρουσία στην κηδεία, εκείνη του εννιάχρονου πρίγκιπα Γεωργίου και της επτάχρονης αδελφής του Σάρλοτ- ένα μήνυμα συνέχειας για τη μοναρχία, στο πλευρό του πατέρα τους, διαδόχου- πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Τα παιδιά της και τα εγγόνια της, εμφανώς συγκινημένα έψαλαν μαζί με τους περίπου 2.000 καλεσμένους στο Αββαείο τους αποχαιρετιστήριους ύμνους, που είχαν αναφορές στη βασιλεία της, στο αίσθημα του καθήκοντος που τη διακατείχε, αλλά και συμβολισμούς. Η βασίλισσα έκανε την τελευταία της διαδρομή στο Λονδίνο. Θα ταφεί στις 9.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) σε ιδιωτική τελετή. Πλάι της, θα αναπαυτεί ο πρίγκιπας Φίλιππος, που παρέμενε σε κρύπτη έως τον θάνατο της Ελισάβετ. Εκείνη «άντεξε» χωρίς τον Φίλιππο κάτι λιγότερο από ενάμισι χρόνο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ