Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΣΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποιημένος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 3,8% το 2021

«Σήμα εμπιστοσύνης» στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τις προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι οι προοπτικές αυτές εμφανίζονται σαφώς καλύτερες για τη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, κι ακόμη πιο δυναμικές για το επόμενο έτος.
 
«Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το 2021 το ΑΕΠ στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 3,8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3,4% και έναντι πρόβλεψης για μόλις 0,9% πριν από έξι μήνες. Όσον αφορά στο 2022, προβλέπει ανάπτυξη ύψους 5%.

Με τις προβλέψεις αυτές, ο ΟΟΣΑ προστίθεται σε μια μακρά σειρά θεσμών, οίκων αξιολόγησης, τραπεζών και αναλυτών, που αναθεωρούν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα, μέσα στο 2022, θα υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψε, εξαιτίας της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, πέρυσι στο ΑΕΠ της.

Η έκθεση του διεθνούς Οργανισμού προβλέπει, επίσης, αποκλιμάκωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων και δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από την ταχεία ανάκαμψη και ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας.

Επιπλέον, αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και επιβεβαιώνει ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” περιλαμβάνει πολλά μέτρα που μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλοί αύξησης της παραγωγικότητας, ενίσχυσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ