Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

Η ΑΘΟΡΥΒΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΖΑΕΦ

Η Γερμανία θα αρχίσει σύντομα να επιστρέφει χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας. Το ΥΠΕΞ πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει με τον πρέσβη στη Μόσχα.

Χάρη στην… αθόρυβη διπλωματία μας λέει ο Ν. Κοτζιάς, απελευθερώθηκαν οι δύο στρατιωτικοί. Πέραν του ότι δεν αξίζει καν σχολιασμό ο ισχυρισμός του υπουργού, γελούν πολλοί άλλωστε, μου κάνει εντύπωση ότι ήταν τόσο αθόρυβη, που δεν την πήραν μυρουδιά ούτε στο ίδιο το υπουργείο.

Μετά την κατάργηση της διπλωματίας της κότας από τον υπουργό, έχουμε τώρα και την διπλωματία της σιωπής. Η αλήθεια είναι, ότι πιστεύω πως όσο λιγότερο ασχολείται ο υπουργός με θέματα εξωτερικής πολιτικής, τόσο καλύτερα θα είναι για την Ελλάδα. Δεν λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός; Ε, ας το τηρήσει.

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών πληροφορεί πως μένουν κάποιες λεπτομέρειες για την επίτευξη συμφωνιών για το μεταναστευτικό με Ελλάδα και Ιταλία, πράγμα που σημαίνει πως σε λίγο καιρό η Γερμανία θα αρχίσει να επιστρέφει στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους δεν χρειάζεται η βιομηχανία της. Ξέρει ο Τσίπρας να διαπραγματεύεται [για τους άλλους].

Άσχετο: Είπε ο Μαρκ Τουέιν: «Το πρόβλημα της Αριστεράς είναι ότι οι περισσότεροι που έγιναν κομμουνιστές το διάλεξαν από μίσος για τους πλούσιους και όχι από αγάπη για τους φτωχούς».

Αυτή η Σπαρτάκ Μόσχας, μάλλον είναι σούργελο. Μετά τις φτιαχτές καταγγελίες για τους Ρώσους δημοσιογράφους που προπηλακίστηκαν στην Τούμπα, και έπεσαν στο κενό, η Σπαρτάκ "ξαναχτύπησε" εναντίον του ΠΑΟΚ, "επιτιθέμενη" στον Χατσερίδη για το γεγονός ότι είχε τη σημαία της Ουκρανίας στις επικαλαμίδες του.

Για το γεγονός ρωτήθηκε μάλιστα και ο Σάκχοφ στη συνέντευξη Τύπου, που είπε «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις προβοκατόρικες ερωτήσεις», ενώ ο Μάτος, υποστήριξε ότι «απ’ όσο ξέρω τον Χατσερίδη, πάντα έχει στις επικαλαμίδες του τα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Στις δικές μου επικαλαμίδες, υπάρχει επίσης η σημαία της Βραζιλίας».

Το TASS υπενθυμίζει ότι «την περασμένη εβδομάδα, μια ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι ο πρέσβης στη Μόσχα, Φρυγάνας, ανακλήθηκε στην Αθήνα, και ότι θα αντικατασταθεί από νέο πρέσβη». To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει την πληροφορία αυτή. Μήπως πρέπει να διακόψει λίγο ο υπουργός την… αθόρυβη διπλωματία και να μας εξηγήσει εάν πράγματι έπεσε στη δυσμένειά του ο πρέσβης και γιατί;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η αθόρυβη - σιωπηλή διπλωματία του Ν. Κοτζιά, είναι επιλογή του, Οι άπειροι Σλάβοι των Σκοπίων, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, μας δίνουν "χαστούκια", αλλά εμείς… σιωπηλοί και αθόρυβοι. Δείτε, πώς εκδηλώνεται ο πατριωτισμός των Βουλγάρων. Ο Ζόραν Ζάεφ είχε αποκαλέσει "μακεδονική" την ψευτεπανάσταση του Ίλιντεν, οι Βούλγαροι ενοχλήθηκαν και ο Ζάεφ εξέφρασε την λύπη του για το λάθος.

Όμως, ο Ρούμεν Ράντεφ, πρόεδρος της Βουλγαρίας, δήλωσε ότι αυτό δεν είναι συγνώμη. «Ακούσατε συγνώμη; Εγώ δεν άκουσα. Αυτό δεν είναι συγνώμη στο Facebook. Ο Ζάεφ επεσήμανε ότι ήταν ένα λάθος, αλλά δεν διόρθωσε τα λόγια του. Δεν καταλαβαίνω γιατί η βουλγαρική κυβέρνηση δεν αντιδρά. Είναι αποδεκτό να τίθεται η ευρωατλαντική προοπτική της "Μακεδονίας" μπροστά στη βουλγαρική ιστορία, ταυτότητα και κυριαρχία; Τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Βουλγαρίας δεν μπορούν να γίνουν θύματα του πολιτικά ορθού».

Μαθήματα από Σλάβους των Σκοπίων και Βουλγαρίας, που υπηρετώντας τους λαούς τους, διεξάγουν… θορυβώδη διπλωματία και πετυχαίνουν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ