Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 14ΧΡΟΝΗΣ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας μετά τον θάνατο της 14χρονης - Παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και κατέληξε στις 17:26

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας, μετά τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Πέθανε από ανακοπή 14χρονη που νοσούσε από covid στη Λαμία

Η 14χρονη υπέστη αρχικά διαγνώστηκε με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και στη συνέχεια παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ