Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

Η ΑΕΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η «Ένωση» θα είναι ένας από τους πάνω από 50 ευρωπαϊκούς συλλόγους που θα στηρίξουν αυτή την ξεχωριστή ημέρα στις Μαΐου.

H AEK είναι ένας από τους πάνω από 50 ευρωπαϊκούς συλλόγους που θα υποστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, στις 25 Μαΐου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ECA (Εuropean Club Association/Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων), στην οποία ανταποκρίθηκαν οι «κιτρινόμαυροι», μετά από πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού για τα εξαφανισμένα παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children).

Η πρόταση για τη συνεργασία ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων έγινε από τη Ρόμα και υποστηρίχθηκε τόσο από την ECA όσο και από τη FIFA.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ένωση», φιλοξενούνται δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της ECA, Τσάρλι Μάρσαλ, ο οποίος επεσήμανε:

«Το ECA και τα μέλη του είναι υπερήφανα για τη συνεργασία με το ICMEC, μία οργάνωση που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά βοηθώντας στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε όλο τον πλανήτη εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την άμεση ανταπόκριση των club στα οποία απευθυνθήκαμε». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ICMEC, Μπομπ Κάνιγχαμ, τόνισε από την πλευρά του: «Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά αναφέρονται ως εξαφανισμένα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών το Μάιο του 2020 έχουμε την τιμή της υποστήριξης από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Με την διεθνή απήχηση που έχουν όλες αυτές οι ομάδες, θα έχει αποτέλεσμα και η προσπάθεια αναγνώρισης κάποιων από τα παιδιά που εμφανίζονται σε όλα αυτά τα video και έχουν πέσει θύματα εξαφάνισης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ