Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: ΝΤΡΟΠΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «είναι ντροπή η επίσημη Τουρκία να επιτρέπει τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης»

Ευθύνες στην Τουρκία επιρρίπτει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, για τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία.

Διαβάστε: Νέες εικόνες ντροπής από Αγία Σοφία: Ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για ενθύμια

Όπως ανέφερε, ερωτηθείς σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τους βανδαλισμούς που σημειώνονται στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, «είναι ντροπή η επίσημη Τουρκία να επιτρέπει τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης από εκείνους που την επισκέπτονται».

«Αυτό που σεβάστηκαν οι αιώνες και η Ιστορία δεν έχει το δικαίωμα να το καταστρέφει κανείς και, μάλιστα, με την ανοχή της σημερινής τουρκικής ηγεσίας. Μετά την τεράστια προσβολή στην πολιτισμένη ανθρωπότητα της μεταβολής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως και της Μονής της Χώρας, τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη φάση του νέο – οθωμανικού αναθεωρητισμού. Η Τουρκία δείχνει με την στάση της ότι όχι μόνον δεν ξεχνά το κακό παρελθόν της, που προκάλεσε τραγωδίες και γενοκτονίες – και έως σήμερα δεν ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά της – αλλά τώρα «επιτρέπει» και την καταστροφή ενός παγκοσμίου συμβόλου, όπως είναι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως. Ντροπή», τόνισε.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ