Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι η άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί αναγγελία σοβαρών θεμάτων.

«Κακώς φοβούνται, όσοι φοβούνται πως το Πολιτικό Σύστημα θα απογοητεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, αν, ω μη γένοιτο, προκύψει η ανάγκη της δράσης», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό North, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής είπε πως «η ηγεσία του λεγόμενου πολιτικού συστήματος, είναι σε κάθε συγκυρία διαφορετική. Είναι δεδομένο πως εργαζόμαστε για την ειρήνη, η κυβέρνηση κάνει όλα εκείνα τα διπλωματικά βήματα που απαιτούνται για τη διεθνοποίηση του προβλήματος της προκλητικότητας, αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι αποφασισμένη και έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα!»

Ο ίδιος σημείωσε, ότι ανεξάρτητα από τις όποιες αντιπαραθέσεις υπάρχουν στην Ολομέλεια της Βουλής ή υπό το φως της δημοσιότητας, εντός της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις, το κλίμα ενότητας, είναι σαφές: «Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας, που συμμετέχουν όλα τα κόμματα υπάρχει ένας κοινός τόπος, στον οποίο όλοι συναντιόμαστε: ότι δουλεύουμε για την ειρήνη αλλά είμαστε και αποφασισμένοι, σε κάθε περίπτωση, να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν είναι θέμα διαπραγματεύσιμο για κανέναν. Αυτό είναι μια εθνική γραμμή».

Αναφερόμενος στη στάση της Ε.Ε. και επιμέρους εταίρων, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε τη σημασία του γεγονότος ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν πλέον εκτεθεί τόσο διεθνώς, που ακόμα και εκείνοι που είχαν ανοχή ή συμφέρον να είναι ανεκτικοί έναντι της Τουρκίας, επισημαίνουν πλέον τις τουρκικές ευθύνες για την ένταση στην περιοχή: «Η εξωτερική πολιτική δεν χαράσσεται με βάση τις φιλίες αλλά με βάση τα συμφέροντα και είναι πολύ σημαντικό ότι η άτυπη σύνοδος των Υπουργώ Εξωτερικών κατέληξε σε κατάλογο πιθανών κυρώσεων –και μάλιστα σκληρών κυρώσεων- της Ε.Ε. σε βάρος της Τουρκίας, που οικονομικά καταρρέει, το οποίο πακέτο των μέτρων κατά της Τουρκίας θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου.»

Ενόψει της έλευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για το οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί μετά την ματαίωση της φετινής ΔΕΘ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός θα αναγγείλει και σοβαρά θέματα, που αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν και θέματα στην ατζέντα που δεν έχουν ανακοινωθεί ως σήμερα, αλλά φυσικά πρέπει να κάνουμε υπομονή να ακούσουμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό.»
 
Σχολιάζοντας την παροχή ρευστότητας στην αγορά ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε: «Δεν υπάρχουν λεφτά για σπατάλη. Αυτό που έγινε είναι ένα νοικοκύρεμα διαχείρισης για την επόμενη φάση της πανδημίας που ήρθε νωρίτερα και αποδεικνύεται πως θα ήταν άφρων χειρισμός αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις συμβουλές του ΣΥΡΙΖΑ και έδινε όλα τα λεφτά.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ