Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΟΤΖΙΑΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο τέως πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών συνέχιζαν στην εξουσία.

«Ας τα βρουν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά. Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός εξωτερικών ήταν υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όταν οκτώ μήνες μετά την αλλαγή διακυβέρνησης “καρφώνει” o πρώην υπουργός τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, «τρέμω ειλικρινά στην ιδέα τι θα μπορούσε άλλο να έχει συμβεί, αν συνέχιζε αυτό το επικίνδυνο δίδυμο να παραμένει στην εξουσία, όταν ο ένας “αδειάζει” τον άλλον κατ` αυτόν τον τρόπο. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν είναι σήμερα στην κυβέρνηση μπορεί ο καθένας να λέει οτιδήποτε!»

Αναφερόμενος στο χθεσινό συμβάν με τον μη έλεγχο του τουρκικού σκάφους που κατευθυνόταν στη Λιβύη, σημείωσε ότι την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης την είχε ο Ιταλός Διοικητής της ναυτικής δύναμης.

Στο δε ερώτημα αν λόγω της ακραίας συμπεριφοράς της Τουρκίας, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να ζητηθούν από τη διεθνή κοινότητα κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, απάντησε ότι  «εμείς το θέλουμε και το επιδιώκουμε» συμπληρώνοντας: «Είναι (σ.σ.: κατάλληλη στιγμή) γιατί η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας να εκβιάσει την Ευρώπη για το ζήτημα το προσφυγικό. Άρα η Τουρκία περιμένει χρήματα από την ΕΕ. Αυτά τα χρήματα αν απειληθεί πως δεν θα δοθούν χωρίς συμμόρφωση της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο, καταλαβαίνετε πως είναι ένας πολύ ισχυρός μοχλός πίεσης, γιατί προσδοκά αυτά τα χρήματα η Τουρκία που είναι σε δεινή και διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση.»

Σχολιάζοντας τη σημερινή παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γκιουλέκας θύμισε τα σώου με τις φωτογραφίσεις στα ακίνητα βαγόνια και με τους μουσαμάδες στο μετρό, και μεταξύ άλλων είπε: «Τον καλωσορίζουμε και φυσικά έχουμε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, αλλά πλέον ξέρουμε και τι έκανε ως κυβέρνηση.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ