Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΓΚΕΟΑΝΑ: TO NATO ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑΣ

Σχετικά με τον διάλογο Αθήνας–Άγκυρας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η συμμαχία τον στηρίζει απόλυτα

«Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σύμμαχο και παράγοντα σταθερότητας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη», τόνισε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα, κατά την έναρξη της παρέμβασής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», ο υπογράμμισε τις κοινές αξίες και τα κοινά συμφέροντα που ενώνουν τα μέλη της συμμαχίας ενώ μίλησε και για τις προκλήσεις του αύριο.

Διευκρίνισε ότι η έννοια της ασφάλειας δεν περιορίζεται πλέον σε ότι ξέραμε στο παρελθόν αλλά αφορά τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, η τεχνολογία και η υγεία όπως απέδειξε το πρόσφατο παράδειγμα της πανδημίας. «Κανείς δεν είναι μόνος του και όλοι ενωμένοι πορευόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την ασφάλεια των πολιτών και της δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ την πιο ισχυρή συμμαχία στην ιστορία της ανθρωπότητας και μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των παγκόσμιων συμμαχιών. «Χωρίς την ασφάλεια ως θεμέλιο, δεν μπορούμε να μιλάμε για δυνατές και σταθερές δημοκρατίες», είπε.

Αναφερόμενος σε χώρες όπως η Ρωσία, ο κ. Geoana τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί η ένταση και να αποφευχθεί η κλιμάκωση και συγχρόνως να γίνει σαφής η σημασία του διαλόγου.

Σχετικά με τον διάλογο Αθήνας – Άγκυρας ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ τον στηρίζει απόλυτα, καθώς είναι και πολιτική πλατφόρμα που επιδιώκει να συνομιλούν τα μέλη του.
 
Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ