Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την στήριξή του στον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και στον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Η συγχαρητήρια δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

«Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθαρή σας νίκη στις βουλευτικές εκλογές.

Γνωρίζετε τη σύνδεσή μου με την Ελλάδα και τους ανθρώπους, που έχουν υποφέρει πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία. Η αξιοπρέπεια, η ελαστικότητα και η ευρωπαϊκή δέσμευση των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια αυτών των ετών, απαιτούν σεβασμό.

Μια μεγάλη πρόκληση - και ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματα - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας είχα την τιμή να αποτελώ Πρόεδο, ήταν η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ώστε να γυρίσει την σελίδα της κρίσης και να δημιουργήσει ένα μέλλον για τον ίδιο της τον εαυτό. Η Ελλάδα είναι τώρα στη σωστή της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ. Έχει επιτύχει πολλά, όμως απομένουν κι άλλα για να κάνει.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην προσωπική σας ικανότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων, ώστε να ανοίξουν ένα νέο, πιο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας σας. Μπορείτε να υπολογίζετε στην προσωπική μου υποστήριξη και στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να τα καταφέρετε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ