Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ NO DEAL BREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΟΣ

«Αυτή ίσως να είναι επιλογή της Βρετανίας, όμως δεν ήταν ποτέ της Ε.Ε.», σημείωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κίνδυνος του no deal Brexit είναι πλέον «ορατός» επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής, δύο ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο και ενώ βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπίμως χρονοτριβεί τις διαπραγματεύσεις.

«Αυτή ίσως να είναι επιλογή της Βρετανίας, όμως δεν ήταν ποτέ της Ε.Ε.», σημείωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προκαλώντας νέα υποχώρηση της στερλίνας, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον, το οποίο αποκάλυψαν πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ και που σύμφωνα με την «Guardian» βασίζεται σε σκόπιμη χρονοτριβή στην παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων για το backstop, o επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε.  Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε από την πλευρά του με νόημα ότι «το θέμα δεν είναι να κάνουμε ότι διαπραγματευόμαστε».

Ο Μπαρνιέ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ε.Ε. είναι η Ιρλανδία, «το μοναδικό μέρος όπου το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χερσαία σύνορα με την Ε.Ε.».

«Η θέση της Ε.Ε. δεν υπήρξε ποτέ ιδεολογική, αλλά ρεαλιστική. Το backstop είναι κάτι σαν δίχτυ ασφαλείας», επανέλαβε ο Μπαρνιέ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ