Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Οι απολύσεις έρχονται σε μία χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε αιφνιδιαστικά σήμερα στις απολύσεις 4 εργαζομένων», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

«Ανάμεσα τους, εργαζόμενος που μόλις πριν από 10 ημέρες είχε εργατικό ατύχημα και εργαζόμενος με νεογέννητο παιδί. Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα τονίζει ότι «οι απολύσεις έρχονται σε μία χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί».

«Ειδικά αυτή την περίοδο που οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί και η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής, δεν δικαιολογείται η ενέργεια της εταιρείας. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που ζητούν την ανάκληση των απολύσεων και καλούμε την Αττικό Μετρό να τοποθετηθεί επιτέλους υπεύθυνα για τις εργασιακές συνθήκες στα εργοτάξια», καταλήγει ο Χρήστος Γιαννούλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ