Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: ΚΡΟΥΝΟΙ 70 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καθαρισθεί μόλις 5.000 από τα 30.000 συνολικά στρέμματα του δάσους.

«Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών κρουνών, από τους περίπου 70 που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία του δάσους, δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ υπάρχουν και τσιμεντένιες δεξαμενές νερού που δεν συντηρούνται και είναι με ερωτηματικό αν διαθέτουν νερό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τους ακατάλληλους κρουνούς στο Σέιχ Σου.   

«Το δασαρχείο της Θεσσαλονίκης είχε από τον Μάρτιο του 2021 εγκεκριμένη μελέτη για όλο το Σέιχ Σου, που περιλάμβανε επεμβάσεις σε 7.000 στρέμματα με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, το δασαρχείο αιτήθηκε τελικά το μισό για να λάβει από το υπουργείο Περιβάλλοντος μόλις 74.000 ευρώ!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης και παράλληλα επισήμανε:

«Δύο μήνες μετά, ο κύριος Χαρδαλιάς μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να επαναληφθεί το 1997, ενέκρινε 1 εκατομμύριο για τον καθαρισμό, όμως μέχρι σήμερα έχουν καθαρισθεί περίπου 5000 από τα 30000 στρέμματα.

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών κρουνών, από τους περίπου 70 που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία του δάσους, δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ υπαάρχουν και τσιμεντένιες δεξαμενές νερού  δεν συντηρούνται και είναι με ερωτηματικό αν διαθέτουν νερό.

Το υπουργείο συνεχίζει να αγνοεί τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, τους ανθρώπους που γνωρίζουν όσο κανείς το Σειχ Σου και με τις δράσεις τους το προστατε

Εκφράζω τη συμπάθεια μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε έναν για να τοποθετήσει στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ