Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 τόνισε ότι «η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης είναι η ασφαλέστερη εγγύηση για συνέχεια με ταυτότητα».

«Η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης είναι η ασφαλέστερη εγγύηση για συνέχεια με ταυτότητα και προοπτική» τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης «Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Για την προσφορά των Ντρέδων στην Επανάσταση του 1821 και τα μηνύματα του αγώνα τους για τη σύγχρονη εποχή μίλησαν ακόμη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης κ.α.  

«Η ιστορία τους είναι δείκτης πορείας για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος. «Όσο είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Λαλούσης.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, την περιφέρεια Πελλοπονήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, την πρεσβεία του Παναμά, τον δήμο Ζαχάρως, τον δήμο Καλαμάτας, τον δήμο Πύλου - Νέστορος, τον δήμο Οιχαλίας, τον δήμο Τριφυλίας, τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, τους Τριφύλιους Δυτικής Αττικής και την ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ