Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΥΡΥ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η εξάρθρωση της ΒOYSTOWN, η οποία υπήρχε από το 2019, έγινε στα μέσα του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία. Η πλατφόρμα BOYSTOWN - που παρουσιαζόταν ως μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο - αριθμούσε περισσότερα από 400.000 μέλη.

Η εξάρθρωση της ΒOYSTOWN, η οποία υπήρχε από το 2019, έγινε στα μέσα του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα μηνών από ειδική μονάδα της αστυνομίας της Γερμανίας υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Καταζητείται άλλος ένας που διαμένει στην Παραγουάη, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου θα πρέπει να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «η πλατφόρμα είχε διεθνή εμβέλεια και εξυπηρετούσε στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της», κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται «εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρά παιδιά».

Για τους τρεις από τους τέσσερις, ηλικίας αντίστοιχα 40, 49 και 58 ετών, υπάρχουν υποψίες «ότι ήταν οι διαχειριστές της πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας». Πέραν της διαχείρισης του δικτύου, ήταν επίσης αρμόδιοι «παρακολούθησης πελατών», διευκρινίζει η αστυνομία.

Ο τέταρτος, ένας άνδρας ηλικίας 64 ετών, είναι ύποπτος ότι ήταν ένας από τους πιο ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας και ότι είχε αναρτήσει περισσότερα από 3.500 μηνύματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ