Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
x

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 900.000 SELF TESTS ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, ο υπουργός τόνισε πως αν και είναι νωρίς για προβλέψεις, είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε στο OPEN σήμερα το πρωί, ο αριθμός των self test ανέρχεται σε 900.000 και αφορά εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και το μέρος της εστίασης που λειτουργεί.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις, ωστόσο είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. «Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην έναρξη χρήσης των self tests, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη μέρα διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων πριν την έναρξη των μαθημάτων, πάνω από 600 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ